друкувати


Україна приєднається до системи міжнародного обміну податковою інформацією — Насіров

28 квітня 2016, 16:39

Україна готова приєднатися до угоди про обмін податковою інформацією. Про це повідомляє глава Державної фіскальної служби Роман Насіров.

У тексті повідомлення йдеться, що питання міжнародного співробітництва в податковій і митній сферах стало головною темою переговорів між главою УКРІНФОРМ України та генеральним директором Податково-митного адміністрації при Міністерстві фінансів Австрії Гансом-Георгом Крамером, які пройшли сьогодні, 28 квітня у Відні (Австрія).

Насиров зазначив, що виявлення кінцевих бенефіціарів офшорних компаній стратегічно важливо для України і додав: "ми готові приєднатися до угоди між країнами щодо автоматичного обміну податковою інформацією".

На думку його думку, приєднання України до міжнародної системи обміну інформацією дозволить фіскальної службі вже з початку 2017 роки одержувати дані з інших країн про іноземні та офшорних компаніях українських резидентів, відкриті ними рахунки, а також виявляти порушення податкового законодавства країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів Українив рамках дерегуляції пропонує спростити обмін податковими даними про фіскальному статус суб'єктів господарювання.