друкувати


Компанія Олександра Гереги отримає до кінця року 4 млрд грн на агропродукції

25 вересня 2018, 15:53

Компанія нардепа Олександра Гереги за підсумками 2018 року отримає виручку від реалізованої агропродукції близько 4 млрд грн. Пре це повідомив в інтерв’ю «Ліга.Бізнес» голова «Епіцентр-Агро» Василь Мороз.

Як  уже писав AgroPolit.com, протягом двох останніх років Олександр і Галина Гереги купили агроактивів на 150 мільйонів доларів, збільшивши свої земельні володіння з 450 гектарів до 110 тисяч гектарів у п'яти областях. За даними Антимонопольного комітету, за підсумками 2017 року група компанй Гереги – на другому місці за кількістю поданих до комітету аграрних заявок про концентрацію. Раніше була інформація, що народний депутат Олександр Герега скупив низку агроактивів («ОболоньАгро»«Агрохолдинг 2012»«Вінницька аграрно-промислова група» і планує довести цей земельний банк за кілька років до 300 тис. га).

За словами Мороза, група компаній «Епіцентр К» за три роки розвитку агронапрямку вклала у нього більше 1,1 млрд грн (без витрат на поповнення земельного банку). «Аграрний напрямок матиме в цьому році близько  4 млрд грн виручки від реалізації цієї продукції», — говорить  він.  Так, «Епіцентр-Агро» планує придбати або побудувати припортовий елеватор в Одеській області, нарощувати земельні площі у Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській та Київській областях.