друкувати


Юрій Косюк купує підприємство у Словенії  

25 вересня 2018, 11:06

Агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП) купує ще одне підприємство в Європі – у Словенії. Про це AgroPolit.com повідомило джерело в компанії, наближене до керівництва. 

Нагадаємо, що МХП є найбільшим виробником курятини в Україні і наразі будує найпотужнішу птахофабрику в Європі. У 2016 році МХП запустив завод з переробки м'яса птиці в Нідерландах. У 2017 року компанія придбала виробництво у Словаччині. Раніше власник агрохолдингу Юрій Косюк повідомив про наміри купити кілька заводів у ЄС.  Зокрема, МХП приглядався до французської компанії Doux Group, але покупка не  відбулася. Польські ЗМІ також повідомляли про інтерес Юрія Косюка до «Exdrob».

За даними нашого джерела, йдеться про придбання найбільшої агрокомпанії колишньої Югославії, яка працює в шести країнах (Хорватія, Сербія, Македонія та інші). Наразі головний офіс даної компанії знаходиться у Словенії.

Найближчим часом ми купимо ще одне птахівниче підприємство у Європі – у Словенії. Воно займається вирощуванням та переробкою птиці. Його виробничі потужності у 7 разів менші потужностей МХП. У тиждень воно переробляє 1 млн голів птиці. Наразі знаходимося на етапі отримання дозволів АМКУ цих країн», –  розповіло джерело.