друкувати


Аграрії підбили перші підсумки сезону кавунів

25 вересня 2018, 09:24

Більшість українських виробників кавунів вже завершили реалізацію продукції і тепер підбивають підсумки сезону, що минає. Про це повідомляють фахівці EastFruit.

Нагадаємо, що урожай кавунів перевищив торішній на 7%.

Як відзначають самі фермери, цей сезон мав кілька особливостей. Перш за все, реалізація кавунів в Україні почалася приблизно на 1,5 тижня раніше, ніж звичайно, тоді як завершується приблизно в ті ж терміни, що й роком раніше. До того ж, у нинішньому році помітно збільшився відсоток продукції нестандартного, більшого розміру, яку покупці купували неохоче.

Ще одним негативним фактором сезону стала посуха, яка спостерігалася в низці регіонів і нерідко негативно впливала на якість.

Проте, за словами багатьох виробників, урожай кавунів цього року був дещо більшим від торішнього, попри тенденцію скорочення площ під цією культурою. Проте вони залишилися задоволені рівнем цін, оскільки підтримку їм надавав досить активний експорт у Білорусь.

Зараз же в продаж вже надходять залишкові партії вказаних баштанних. Відвантажувати кавуни виробники готові по 3,5-5 грн / кг ($ 0,12-0,18 за кг), що в середньому на чверть дорожче, ніж вони пропонували в попередньому сезоні.