друкувати


На Черкащині у тваринницький комплекс інвестують $3 млн

24 вересня 2018, 15:04

Австрійський фермер Томас Бруннер збирається побудувати в Черкаській області свинокомплекс на 10 тис. голів. Про це пише delo.ua.

Нагадаємо, що без аграрної науки тваринництво України не відродити.

На даний момент підприємець вже розвиває один комплекс у с. Томашівка Черкаської області, де одночасно міститься близько 5 тис. голів свиней.

 

У планах на найближчих кілька років — збільшити поголів'я мінімум удвічі, до 10 тис. голів. На базі нинішнього свинокомплексу можемо наростити поголів'я до 6,5 тис. голів. Також, у перспективі на новому свинокомплексі хочемо вирощувати 7-8 тис. голів свиней", — розповідає фермер Томас Бруннер.

Він уточнює, що вже придбав непрацюючий тваринницький комплекс у Камянському районі Черкаської області, який має намір реконструювати під вирощування свиней без застосування антибіотиків.

Поки там є тільки стара будівля колишнього колгоспу. Треба робити ремонт і закуповувати устаткування. Для реалізації подібного проекту знадобиться близько $3 млн", — зазначив фермер.

Паралельно з планами щодо реалізації другого свинокомплексу, Томас Бруннер має намір побудувати забійний цех при першому свинокомплексі, що дасть можливість спростити виробництво свинини і відкриє перспективу виробництва власної готової свинячої продукції.