друкувати


Ярославський придбав контрольний пакет акцій ХТЗ — прес-служба

28 квітня 2016, 14:31

27 квітня Олександр Ярославський, президент і власник групи DCH, за пропозицією австрійського бізнесмена Зігфріда Вольфа, інвестора ПАТ «Харківський тракторний завод» придбав контрольний пакет акцій цього підприємства. Про це повідомляє Forbes.

Зігфрід Вольф в поширеному його прес-службою офіційній заяві підкреслив, що: «Партнерство з Ярославським дозволить надати розвитку заводу новий імпульс. Ми давно знайомі, я знаю його як людину слова, про яку дуже добре відгукуються всі бізнес-партнери - в тому числі іноземні. Саме тому, коли виникла загроза для моїх інвестицій в Україну, я звернувся до нього з пропозицією знову стати акціонером ХТЗ».

За словами Ярославського: «У тій ситуації, в якій опинився завод, його необхідно терміново рятувати. Не можна допустити, щоб підприємство з таким потенціалом загинуло. Тим більше, що від його стабільності залежить благополуччя майже 10 тисяч харків'ян (працівників заводу з сім'ями) і ще близько 100 тис. працівників підприємств-суміжників по всій Україні. Тому міжнародний консорціум, який ми зараз створили, буде працювати для досягнення двох ключових цілей — відродження виробництва і повернення ХТЗ на міжнародний рівень».

В даний час юристи займаються фіналізацією угоди: «Угода включає в себе покупку акцій трьох компаній, які в свою чергу є власниками акцій ХТЗ. Ці ж компанії володіють частиною боргів заводу, які також будуть передані новому власнику. На даний момент йде юридичне оформлення документів».
Олександр Ярославський — власник і бенефіціар групи DCH (фінанси, девелопмент, транспорт і ін.), № 8 рейтингу Forbes за 2015 рік.

Генеральний інвестор підготовки Харкова до Євро-2012, вклав $ 300 млн. в підготовку інфраструктури міста до турніру. Раніше екс-директор ХТЗ Владислав Губін так охарактеризував роль Ярославського в історії заводу: «Підприємство врятував від знищення Олександр Ярославський. Зайшовши як інвестор, він підтримував життєздатність заводу і не дав йому стати черговою купою металобрухту і майданчиком для недобросовісних забудовників. Більш того, Ярославський вклавши в завод величезну суму коштів, налагодив випуск бульдозерів, 161 серія тракторів розпочала свій випуск. Це, безумовно, був «щасливий квиток» для заводу".