друкувати


Як бізнес-лобісти ділять аграрний комітет – парламентські хроніки

21 вересня 2018, 07:10

Засідання аграрного парламентського комітету у цей четвер відбулося, але кворуму на ньому не було. Про це повідомляє кореспондент AgroPolit.com з місця проведення. У залі було присутні 11 народних депутатів з 30-ти.

Така ситуація була очікуваною. Частина нардепів не дійшла до зали, оскільки в такий спосіб вони продовжили блокувати роботу комітету, прагнучи призначити на посаду третього заступника «свого» кандидата фронтовика Андрія Кота від так званої групи «Хомутинніка».

Такий варіант вважає не реалістичним нардеп з «Волі народу» Сергій Лабазюк, який в ексклюзивному коментарі нам повідомив, що наразі він є діючим першим замом в агрокомітеті і при спробі занести в сесійну залу постанову про призначення третього зама з трибуни вимагатиме показати документ, яким члени аграрного комітету його звільнили з посади першого зама.

Без відповіді поки що лишається і питання про складання повноважень заступника голови агрокомітету Григорієм Заболотним

Більше про внутрішній конфлікт в аграрному комітеті читайте у матеріалі далі.

Цікавий момент: за 2 години до засідання комітету AgroPolit.com помітив у кулуарах Ради в.о. аграрного міністра Максима Мартинюка. Він про щось спілкувався з членом аграрного комітету Миколою Люшняком (БПП, його не було на сьогоднішньому засіданні), Олегом Кулінічом (теж був відсутній на засіданні). При цьому місце зустрічі цих трьох дивним чином співпало з засіданням парламентської групи «Відродження», куди входить Віталій Хомутиннік. На засіданні аграрного комітету Максима Мартинюка не було, а за бюджетні питання віддувався перед депутатами директор господарсько-фінансового департаменту Баграт Ахіджанов.