друкувати


ДП ДГ «Шевченківське» разом з НААН провели ярмарок для фермерів

20 вересня 2018, 19:00

На базі ДП ДГ «Шевченківське», що у селі Денихівка Тетіївського району Київської області, відбулася виставка-ярмарок племінного та селекційного матеріалу дослідних господарств НААН та відкриття спортивного майданчика. У заході взяли участь представники НААН та Мінагрополітики. Про це повідомляє Kurkul.com.

Нагадаємо, ПАТ «Аграрний фонд» презентував свою продукцію на Сорочинському ярмарку.

«Кожного року ми реалізовуємо до 3 тис. молодняку ВРХ, більше 10 тис. поголів'я поросят, овець та іншої живності. І тому на честь Дня фермерів ми ініціювали такий ярмарок в одному з найкращих господарств нашої системи — ДП ДГ «Шевченківське», яким керує Олег Вікторович Балагура. Це господарство, яке вже в цьому році має надої близько 8 тис. л молока на корову. Таких господарств у структурі НААН близько десяти», — зазначив президент НААН Ярослав Гадзало.

Олег Балагура, в свою чергу, розповів про мету свята та чому його проведення є важливим сьогодні.

Були запрошені понад 70 державних господарств, 30 інститутів (приїхало 27), щоб показати свою продукцію, а також близько 100 фермерів, які підтримують українську аграрну науку. Головною метою було показати досягнення тваринництва. Тому, що сьогодні тваринництво в Україні це проблемна галузь. Сьогодні тут представлені досягнення у галузі тваринництва зі всієї України», — підкреслив керівник господарства.

ДП ДГ «Шевченківське», яким керує Олег Балагура, займається вирощуванням зернових та технічних культур, виробництвом молока, м'яса ВРХ та свиней і розведенням племінного молодняка ВРХ та свиней.

У структурі господарства виробництво продукції тваринництва становить 46%, рослинництва — 54%.

Підприємство утримує 1,5 тис. голів ВРХ, в тому числі 800 дійних та 702 голови свиней, з яких 100 свиноматки.

Середній надій молока на корову становить 7115 кг, а середньодобовий приріст ВРХ — 682 г.

Загальна площа землі на підприємстві становить 3,9 тис. га, з яких 3,2 тис. га ріллі.

Цікаво, що під час проведення ярмарку народилося телятко. Сподіваємося, що це гарний знак для української аграрної науки та фермерів.