друкувати


Диких м’ясоїдних тварин імунізуватимуть проти сказу за допомогою авіатранспорту, — Держпродспоживслужба

18 вересня 2018, 13:40

Держпродспоживслужба проводить масштабну антирабічну пероральну вакцинацію диких м’ясоїдних тварин із застосуванням авіатранспорту. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, в Україні створено й акредитовано першу калібрувальну лабораторію.

Передбачається під час кампанії буде оброблена площа 331 771,33 км кв. за винятком територій, які підпадають під заборону польотів літаків (зону NOTAM). При цьому буде застосовуватися Вакцина антирабічна для пероральної імунізації м’ясоїдних тварин «Орісвак» у кількості 6 635426 доз.

Розповсюдження вакцини здійснюється за таким принципом:

Для цих цілей використовується авіатранспорт, який є найбільш економічно вигідним із всіх систем розподілу. Дистанція між лініями польоту має бути в межах 500-1000 м, враховуючи природні або штучні особливості ландшафту. Територія, яка підлягає обробці, розділена на зони, в яких визначені лінії польоту авіатранспорту.

Літаки оснащені системами GPS і системами реєстрації скидання вакцини для підтвердження, що ці засоби повітряного транспорту слідують заздалегідь встановленим лініям і документування того, що на даній лінії було викладено запланована кількість доз.

Разом із тим зазначаємо, що деякі регіони вже завершили вакцинацію на своїх територіях.