друкувати


«Лісові збори» Аграрної партії проігнорували 81 член політради — заява

18 вересня 2018, 08:30

Збори політради Аграрної партії, які відбулися у Київській області, — фейкові, бо в них немає юридичних приводів. Про це у екслюзивному інтерв'ю для AgroPolit.com розповів заступник голови Аграрної партії України, керівник Київської обласної організації Олег Корбан.

Нагадаємо, спочатку зібрання політради АПУ планувалося провести у Києві, втім в останній момент місце проведення змінили – у Вишгородському районі Київської області.   У свою чергу, «забуті» Віталієм Скоциком опоненти не розгубилися й організували власне зібрання, де зійшлося (за їхніми даними) більше половини членів політради АПУ. Відтак, стверджують вони, «лісовий збір під Вишгородом» – не більше ніж фікція, як і прийняті на ньому рішення. Паралельно з’явилося відеоповідомлення про висловлення недовіри голові АПУ 15-ма парторганізаціями. Більше про конфлікт у партії читайте за посиланням.

«Та не було ніяких зборів. Збори — означає, що є офіційне повідомлення, відповідні листи про отой «ліс», де треба було збиратися, є відповідна підготовка, порядок денний. Тобто багато питань, які виконуються згідно з чинними  внутрішніми регламентами та статутом партії», - зазначив Корбан.

Політик говорить, що паралельно у день зборів було провелдено розширене засідання ради голів за участю членів політради партії, куди зібрався 81 член політради в м. Києві.

«На ньому були присутні 14голів регіональної партійної організації, ще один перебував у цей час у Львові (але був на зв’язку). При цьому у залі були присутні 52 члени політради, ще 29 написали письмові звернення та записали відеозвернення, де вони безпосередньо в цей час перебувають. Тобто в сумі 81 людина. Це ми зробили про всяк випадок, щоб було видно реальну картину того, хто був «у лісі», а хто на зборах в Києві», - говорить Корбан.

Інша сторона конфлікту впевнена у своїй легітимності. 13 вересня Політична рада Аграрної партії України проголосувала за припинення повноважень і виключила з лав партії Олега Корбана, Михайла Поживанова, Володимира Шандру та Василя Данилова.