друкувати


Аграрну партію хочуть перетворити на нову Партію регіонів — заява

17 вересня 2018, 13:30

Найближчим часом готується реванш Партії регіонів через Аграрну партію. Про це у екслюзивному інтерв'ю для AgroPolit.com заявив заступник голови Аграрної партії України, керівник Київської обласної організації Олег Корбан.

Нагадаємо, Аграрна партія України тріщить по швах. «Лісове зібрання» політради 13-го вересня тільки посилило розлом в середині політсили. Утворилось два табори: перший — на чолі з головою політсили Віталієм Скоциком, другий — так звані опозиціонери на чолі з Олегом Корбаном, Михайлом Поживановим, Володимиром Шандрою  та іншими. Перші анонсували створення Тимчасової комісії з підготовки та внесення змін до Статуту партії, звільнили керманичів «опозиціонерів» та анонсували на 21 жовтня з'їзд, де мали визначитися щодо формату участі у найближчих виборах президента України. Другий табір не розгубився і того ж таки 13 вересня провів свій збір, де як твердять організатори, зібрався 81 член політради зі 149-ти, тобто більшість. І вже своїм рішенням звільнили Віталія Скоцика з посади голови та виключили з  партії. 

«За моїми даними, саме Слаута сьогодні повністю відпрацьовує лінію фінансування колишніх регіоналів у Аграрній партії. Він допоміг привести Левіну кошти від Едуарда Ставицького — $2,5 млн 2016 року. Сьогодні за його допомогою готується реванш Партії регіонів через Аграрну партію», - зазначив Корбан.

На думку політика, Аграрну партію хочуть перетворити на нову Партію регіонів. Їм потрібен бренд Аграрної партії.

Ми це розуміємо і не віддамо партію. Навіть готові вжити відповідних заходів — влаштувати аграрний майдан перед Верховною Радою, КМУ чи Президентом. Це буде десять тисяч людей», - додав Корбан.

У таких діях політик вбачає інтереси частини олігархів, які «потім хочуть розкласти правильно яйця в ті чи інші кошики, чи залучити відповідно активи, щоб мати відповідні козирі для перемовин з тими чи іншими кандидатами в президенти».