друкувати


Політрада виключила людей Медведчука із Аграрної партії

17 вересня 2018, 07:30

13 вересня Політична рада Аграрної партії України проголосувала за припинення повноважень і виключила з лав партії Олега Корбана, Михайла Поживанова, Володимира Шандру та Василя Данилова. Про це повідомляє прес-служба партії.

Нагадаємо, в Аграрній партії створили комісію з підготовки внесення змін до статуту політсили.

«У зв'язку з численними зверненнями від місцевих партійних організацій про діяльність від імені партії політичних аферистів і московських зрадників, Політична рада проголосувала за припинення повноважень і виключення з лав партії заступника голови Олега Корбана, членів президії Михайла Поживанова Михайла й Володимира Шандру. Також виключили з членів президії та звільнили з посади радника голови Аграрної партії Василя Данилова. Зазначених осіб звинувачують у спробі організації заколоту в партії, зміни керівництва партії і спробі покласти політичну силу під проросійські прапори напередодні президентських і парламентських виборів», – зазначає прес-служба Аграрної партії.

Натомість звільнені представники партії вважають таке рішення нелегітимним. За словами голови Київської обласної організації Аграрної партії України Олега Корбана, його звільнення з посади – фейкове, адже жодного письмового чи будь-якого іншого повідомлення він не отримував.

У прес-службі зазначають, що скликання Політради партії стало вимушеним кроком.

Ми не могли не відреагувати на спробу рейдерського захоплення нашої політичної сили в інтересах проросійських кандидатів. Сьогодні ми кадрово очистилися від людей, які, перебуваючи в лавах партії, сприяли цьому процесу... Хочу підкреслити, що Аграрна партія України ніколи не стане п'ятою колоною Кремля і буде жорстко реагувати на спроби московської агентури перешкодити нам проводити самостійну політику. Одностайне голосування показало, що правда на нашому боці, а ще додам, що відповідно до Статуту партії рішення Політради про виключення осіб з партійних рядів є остаточним і оскарженню не підлягає", – цитує лідера Аграрної партії Віталія Скоцика прес-служба.

Крім цього, на засіданні Політради було визначено дату з'їзду партії – 21 жовтня 2018 року. На з'їзді члени Аграрної партії будуть визначитися щодо формату участі у найближчих виборах президента України.

Також Політрада прийняла рішення про проведення праймеріз (внутрішніх виборів) на вакантні посади голів регіональних організацій партії і встановлено спрощену процедуру створення Кримської і Севастопольської партійних організацій.