друкувати


Україна експортує продукцію птахівництва у 80 країн світу

16 вересня 2018, 08:32

Україна продовжує збільшувати експорт продукції птахівництва та відкривати нові ринки збуту: за 7 місяців 2018 року експортовано 184,6 тис. т м’яса та їстівних  субпродуктів свійської птиці, що на 8,9 % більше від аналогічного періоду минулого року, у 80 країн світу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, що на початку серпня було зафіксовано найнижчі ціни на курятину у вітчизняних супермаркетах – 82 грн за 1 кг.

В повідомленні ідеться, що у 2018 році було відкрито чотири нових ринки – Албанія, Гана, Гонконг та Марокко.

Також повідомляється, що м'ясо птиці є глобальним трендом на світовому ринку і попит на нього щорічно зростає. Згідно прогнозу OECD-FAO Agricultural Outlook 2018-2027, за 10 років світове споживання такої продукції збільшиться на 19 млн т (15,8%) і складе близько 139 млн т.

Враховуючи глобальні тренди, Україна нарощує виробництво м’яса птиці та наближається за його обсягами до провідних країн світу. Так, за 7 місяців поточного року сільськогосподарськими підприємствами реалізовано 809,6 тис. т м’яса, що на 5% більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року", – повідомляє Мінагрополітики.

На сьогодні Україна посідає 7-ме місце з експорту м’яса бройлерів в рейтингу країн-експортерів такої продукції. Найбільшими світовими імпортерами цієї продукції є Японія, Мексика, ЄС, Ірак, Південно-Африканська Республіка, Саудівська Аравія, Куба, Гонконг, Обєднані Арабські Емірати, Ангола.