друкувати


Керівник «Укрзалізниці» розповів, як оновлюватиме парк і кому дістануться локомотиви General Electric

14 вересня 2018, 17:00

Перша партія локомотивів General Electric використовуватиметься на півдні України, на найдовших теплоходах у напрямку Миколаївського порту, у вузлі біля Мелітополя та в напрямку Маріуполя. Про в інтерв’ю «Громадському радіо» заявив очільник державного ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

Нагадаємо, що уряд хоче запустити на «Укрзалізниці» приватну тягу.

Кравцов наголосив, що йдеться про один із найзавантаженіших вузлів і напрямків, як у традиційній українській металургійній логістиці, так і у вивезенні українського зерна до портів.

 


Жорсткою умовою з нашого боку була українська складова в процесі виробництва. Вже з перших зразків ми маємо 10%, які приводитимуться до ладу на українських підприємтвах. А з часом показник збільшать до 40%. Для спільного виробництва це чи не найбільший можливий показник, адже деякі новинки, дизелі залишаються в будь-якому разі американськими, інакше це б уже не були локомотиви General Electric", — сказав він. 

Він наголосив, що українських підприємств це означає не тільки участь у контракті «Укрзалізниці» з General Electric, а й можливість перейти на інший рівень постачання та якості виробництва.

Українське машинобудування, а надто пов'язане з залізничним транспортом, традиційно орієнтувалося на ринок СНД, зокрема й на російський. Після початку збройного конфлікту з РФ, цей ринок для українських виробників майже повністю закритий. У цій ситуації важливо, щоб підприємства змогли переорієнтуватися на інші глобальні ринки", — наголосив Кравцов. 

Також він повідомив, що, з укладенням контракту з General Electric, підприємство, яке проходить сертифікацію, доводить якість до рівня, достатнього для General Electric і стає учасником їхнього глобального ланцюжка поставок.

Тобто вони можуть продавати свою продукцію не лише за українським контрактом, а й на внутрішньому ринку США і, наприклад, в Індії підписали великий контракт", — повідомив Кравцов.