друкувати


Михайло Поживанов: зібрання політради Аграрної партії під керівництвом Віталія Скоцика провалилося

14 вересня 2018, 14:07

Опозиція в Аграрній партії каже, що вчорашнє засідання президії політичної ради Аграрної партії України (АПУ) нелегітимне – через відсутність на ньому кворуму. Про це в ексклюзивному коментарі AgroPolit.com повідомив член президії політради Михайло Поживанов. AgroPolit.com намагався вчора отримати телефонний коментар голови АПУ Віталія Скоцика щодо результатів засідання, однак він так і не вийшов на зв'язок.

Нагадаємо, на порядку денному засідання було два гарячих питання: звільнення з посад низки заступників голови АПУ (Корбана, Шандру, Поживанова та інших), а також — прийняття страховки від об’єднання Аграрної партії з будь-якою іншою політсилою. Про хронологію конфлікту читайте більше у матеріалі «Бунт на аграрному кораблі».

Поживанов уточнив, що він не був присутнім на засіданні через те, що місце проведення змінили, а він пізно про це дізнався.

Я не був на так званому зібранні десь у лісі, бо в нас було призначено спочатку в центральному офісі. Я збирався там бути. Потім на сьому ранку в якийсь ліс почали переносити… Я зібрання не вважаю легітимним. За моєю інформацією, там не було ні кворуму… Воно було нелегітимним», — пояснив Поживанов у коментарі виданню.

За його словами, паралельно із зустріччю, яку проводив Віталій Скоцик, частина членів політради була в іншому місці – слухала презентацію його та інших однопартійців у Києві.

Для кворуму потрібно 70 людей, бо в нас 139 членів політради партії… Він (Віталій Скоцик, – авт.) начебто озвучив 73 (присутніх на зібранні, – авт.). У цей час я проводив презентацію можливого майбутнього медіаплану для партії, в нас у цей час було 74 члени політради партії. Тобто в нього (на зібранні, – авт.) 73-х взагалі теоретично ніяк не могло бути», — зауважує Поживанов.

Михайло Поживанов також додав, що ще є відео-звернення двох членів політради з Чернівців, де вони говорять що 13 вересня знаходяться в Чернівцях, та керівника Волинської організації, який вчора був у Луцьку, а не в Києві. За оцінками Поживанова, на зустрічі з Віталієм Скоциком було 40-45 членів політради з 139-ти, тому воно, на його думку, нелегітимне.

Також він додав, що він не розмовляв ще з головою АПУ Віталієм Скоциком і вважає його нелегітимним після того, як низка парторганізацій висловили йому недовіру.

На уточнююче питання AgroPolit.com, чи ознайомлений він з результатами вчорашнього зібрання під керівництвом голови АПУ Віталія Социка в Київській області (про рішення звільнити його та ще декількох заступників та розпустити 15 парторганізацій), Поживанов відповів, що ні.

Вранці я зайшов у реєстр Мін’юсту, глянув, що я є членом політради (АПУ, — авт.), жодних змін… Тому коментувати просто чутки я не бачу сенсу. Ми зараз у себе поставили на сторінці ролик, записаний учора, де керівники обласних регіональних партійних організацій висловлюють свою точку зору на все, що відбувається. Мені здається, що він красномовний. Тут більше немає чого додати», — пояснив він.