друкувати


Морпорти України майже в 6 разів знизили відвантаження зернових

13 вересня 2018, 18:00

З 1 по 7 вересня морськими портами України на експорт було відвантажено 110 тис. т основних зернових, що майже в 6 разів поступається показникові попереднього аналогічного періоду (621 тис. т). Про це повідомляють аналітики  «АПК-Інформ».

Нагадаємо, що через дії РФ в Азовському морі щодо українських суден вантажопотік морського порта Маріуполя впав на 10%, а Бердянська – на 20%.

Повідомляється, що зниження обсягів відвантаження спостерігалося за всіма основними зерновим: по пшениці – до 48 тис. т (350 тис. т тижнем раніше), по ячменю – до 62 тис. т (166 тис. т тижнем раніше). Кукурудза в звітний період пошукові роботи не відвантажували, тоді як тижнем раніше показник її відвантажень становив 104 тис. т.

Максимальний обсяг основних зернових на звітному тижні було відвантажено морпортом Чорноморськ (62 тис. т). На другому місці – порт Очаків, що відвантажив 22 тис. т. Третє місце посідає порт Маріуполя, який перевалив 16 тис. т основних зернових культур.

Найбільший обсяг українських зернових за минулий тиждень імпортувала Саудівська Аравія – 62 тис. т. На другому місці Індонезія – 22 тис. т, на третьому – Ізраїль (20 тис. т).