друкувати


Уряд хоче запустити на «Укрзалізниці» приватну тягу

13 вересня 2018, 09:28

Уряд задоволений результатами дерегуляції у сфері вантажних залізничних вагонів, і планує дерегуляцію у сфері тяги:  допустити приватну тягу до роботи на коліях «Укрзалізниці». Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє «Інтерфакс».

Нагадаємо, що Україну прибув перший локомотив General Electric.

 

 

 

Є ще одне питання - це аналогічна дерегуляція, яку ми зробили по вагонах, щоб зробити і по флоту, щоб дати можливість запустити приватну тягу на перевезення, - сказав він на «годині уряду» у Верховній Раді.

Прем'єр зазначив, що в результаті дерегуляції вагонів, зрівняні умови використання приватних вагонів і вагонів, що належать «Укрзалізниці» - тоді як раніше вартість користування вагонами «Укрзалізниці» була штучно занижена, що викликало збитки підприємства, корупцію і перешкоджало розвитку приватного парку.

За його словами, в цьому році буде побудовано понад  10 тис. вагонів.

У той же час В.Гройсман наголосив на необхідності дотримуватися принципу «не нашкодь» в питанні дерегуляції тяги.

Ми зараз над цим працюємо, щоб, можливо, залишити в тарифі інфраструктурну складову -  щоб «Укрзалізниця» могла обслуговувати шляху, енергетику і нові будувати, а флот пересував б, так би мовити, за свої накладні витрати. Це наше зараз завдання, - сказав глава уряду.