друкувати


Україна повністю забезпечить себе продовольчою пшеницею – Мінагрополітики

13 вересня 2018, 08:32

Потреба внутрішнього ринку в продовольчій пшениці складає 4,5 млн тонн,  і цього року забезпеченість України зерном та продуктами його переробки (борошном, крупами) є стовідсотковою та дозволяє не лише гарантувати продовольчу безпеку, а й забезпечувати експортний потенціал. Про це заявили в Мінагрополітики на запит, повідомляє УНН.

Нагадаємо, що Міністерство аграрної політики і продовольства України підвищило прогноз врожаю зернових культур на 5% – до 63,1 млн тонн у 2018 році.

Повідомляється, що зниження якісних показників зерна, внаслідок випадання надмірних дощів, носило фрагментарний характер і не вплине на остаточний загальний результат урожаю та об’єми експорту.

Слід також зазначити, що станом на 30 липня, до періоду затяжних дощів, пшеницю вже було зібрано на площі 4,9 млн га або 74% до прогнозу та намолочено 17,1 млн тонн зерна, - зауважили у Мінагрополітики.

Міністерство зберігає прогноз врожаю зерна в Україні на рівні понад 60 млн тонн.

Зокрема, врожай пшениці очікується на рівні 24 млн тонн, з них 13 млн тонн – продовольчої.

За попередніми оцінками, співвідношення «продовольчі класи/фураж» у врожаї пшениці 2018 року складе 55/45, - додали у Мінагрополітики.