друкувати


49 іноземних ветслужб перевіряють українську систему контролю якості продуктів тваринництва – Держпродспожислужба

13 вересня 2018, 07:30

Сьогодні Держпродспоживслужба проходить оцінку еквівалентності державної системи контролю щодо експорту продуктів тваринного походження з боку 49 іноземних ветеринарних служб. Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа на ХІV Міжнародній конференції «Птахівництво-2018», яка проходить у м. Трускавець, повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, що навіть формальні вимоги не дотримуються бізнесом на 20-30%, вже не кажучи про належне обладнання харчоблоків, інвентар, дезінфекцію, медичні книжки, температурні режими та товарне сусідство.

 Володимир Лапа наголосив на новинках законодавства, зокрема - набутті чинності закону про державний контроль та наголосив, що посилена увага буде приділятися розслідуванню випадків харчових отруєнь, зокрема - пошуку їх джерела.

Окремо він звернув увагу присутніх на тому, що штрафні санкції не є метою державного контролю, а виступають лише одним із інструментів забезпечення безпечності продуктів харчування для споживачів у випадках, коли інші механізми не спрацювали.

Голова Держпродспоживслужби окремо наголосив на тому, що у поточному році завдяки спільним зусиллям держави та бізнесу відбулося розширення географії експортних поставок продукції нашої держави, збільшилася кількість підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження.