друкувати


Україна веде перемовини із 30 країнами щодо експорту вітчизняної продукції

12 вересня 2018, 15:16

Україна – у процесі перемовин щодо просування вітчизняної продукції на іноземні ринки із 30 країнами. Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа на ХІV Міжнародній конференції «Птахівництво-2018», яка триває у м. Трускавець Львівської області, повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, що експорт яблук збільшився майже вчетверо за перші два місяці сезону 2018/19.

Лапа наголосив, що  у поточному році, завдяки спільним зусиллям держави та бізнесу, відбулося розширення географії експортних поставок продукції нашої держави, збільшилася кількість підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження.

Зокрема, Держпродспоживслужба на звернення українських виробників ініціювала перемовини щодо просування вітчизняної продукції на іноземні ринки із 30 країнами.

Володимир Лапа наголосив, що територіальні органи Держпродспоживслужби ведуть постійну роботу щодо інформування операторів ринку стосовно вимог законодавства та їхніх змін.

Окремо він звернув увагу присутніх на тому, що штрафні санкції не є метою державного контролю, а є лише одним із інструментів забезпечення безпечності продуктів харчування для споживачів у випадках, коли інші механізми не спрацювали.