друкувати


Агрохолдинг «Мрія» куплять члени королівської родини

11 вересня 2018, 17:16

Компанія Continental Farmers, акціонерами якої є уряд і члени королівської родини Саудівської Аравії, оголосить про покупку українського агрохолдингу «Мрія» в найближчі дні. Про це Latifundist.com повідомили кілька джерел на ринку.

Нагадаємо, що агрохолдинг «Мрія» завершив реструктуризацію боргу, в результаті чого загальне боргове навантаження знизилося з $1,1 млрд до $309,5 млн. 

За їхніми словами, сторони фіналізували переговори і вийдуть з оголошенням про угоду.

Планується, що «Мрія» стане керуючою компанією, а українські підприємства «Агро ЛВ Лімітед», «Агромарк Юкей», «Агролендінвест Юкей», «Грейн Ленд», котрі входять до Continental Farmers, увійдуть до складу нового холдингу.

Дочки Continental Farmers контролюють 45 тис га, тоді як «Мрія» орендує 165 тис га. Таким чином, сумарний земельний банк нового холдингу становитиме 210 тис га.

Як зазначила в липні прес-служба холдингу, після завершення реструктуризації укладання угоди щодо продажу підлягає погодженню зі стейкхолдерами відповідно до умов випуску нових облігацій та акціонерної угоди Mriya Farming Plc, прийнятих відповідно до умов реструктуризації.

Continentlal Farmers Group входить до складу груп United Farmers Holding Company.

У минулому році керівництво UFHC заявило, що компанія готується розширити свої інвестиції в сільське господарство, додавши, що прийнято план розширення в Україні земельного банку з нинішньої площі до 100 тис га протягом трьох років.

Цільовими продуктами цієї інвестиції є пшениця, ячмінь, кукурудза та олійні.

UFHC була створена консорціумом Saudi Agricultural and Livestock Investment, Saudi Grains and Fodder Holding і Almarai Company – компаніями, акціонерами яких виступають або уряд Саудівської Аравії, або члени королівської родини країни.

У серпні 2014 року «Мрія» не змогла розрахуватися з кредиторами за поточними зобов'язаннями і оголосила дефолт. Сукупна заборгованість агрохолдингу з урахуванням гарантій і поруки, наданих «Мрією» компаніям, афільованим з сім'єю Гут (колишніх власників), на момент оголошення дефолту становила 1,3 млрд дол.

З лютого 2015 року контроль над активами «Мрії» перейшов до її кредиторів – переважно європейських і американських інвесторів, які ухвалили рішення зберегти агрохолдинг. Тоді ж було призначено новий менеджмент агрохолдингу.