друкувати


На Вінничині побудують завод з переробки кукурудзи вартістю $14 млн

11 вересня 2018, 18:01

За рік на Вінничині побудують завод з переробки кукурудзи на борошно та крупу вартістю $14 млн. Про це повідомив Валерій Коровій, голова Вінницької облдержадміністрації (ОДА), передає «Укрінформ».

Нагадаємо, що ДПЗКУ розпочала приймати кукурудзу врожаю 2018 року.

Повідомляється, що його, за підтримки іспанської ГК «Дакса», збудує американська компанія «Бунге».

За словами Коровія, переговори з приводу будівництва завершено, а у с. Демківка Тростянецького району під завод виділено земельну ділянку площею близько 3 га. Потужність майбутнього заводу становитиме 100 тис. т/рік, а прогнозовані інвестиції в будівництво — $14 млн.

Роботи з будівництва об’єкту буде розпочато вже у четвертому кварталі 2018 року, а за 14 місяців, у четвертому кварталі 2019 року, завод планують ввести в експлуатацію.

Його потужності дозволятимуть переробляти 300 т/день або 100 тис. т/рік. 80% продукції, виробленої на заводі йтиме на експорт.

Крім того, у підприємства будуть власні потужності для зберігання 8,4 тис. т кукурудзи, 0,9 тис. т побічних продуктів та 1 тис. т основних продуктів.

Коровій також підкреслив, що для виготовлення кукурудзяного борошна, у регіоні мають розпочати вирощування спеціального насіння. Для того, щоб кукурудза від місцевих виробників відповідала необхідним вимогам, ОДА планує тісно з ними співпрацювати.