друкувати


Банки зацікавилися інноваціями в АПК

10 вересня 2018, 18:00

«Райффайзен Банк Аваль» та Agrohub домовилися про партнерство в рамках дослідження «Інноваційні пріоритети», яке дозволить визначити інноваційні потреби агрокомпаній із земельним банком від 5 до 70 тисяч гектарів. Про це повідомляє сайт Agrohub.

Нагадаємо, що IFC Міжнародна фінансова корпорація (IFC) проявила інтерес до фінансування розробки IT-технологій і стартапів в аграрній сфері.

В повідомленні ідеться, що дослідження запущено Agrohub в лютому цього року.

 

Ми переконані, що дослідження інноваційних можливостей і перспектив дасть імпульс всій аграрної галузі України. Крім банківських продуктів «Райффайзен Банк Аваль» приділяє величезну увагу нефінансовим сервісів для агросектору з залученням провідних експертів галузі. Дані сервіси дозволяють привернути увагу клієнта до найновішої інформації на ринку і якісно поліпшити ефективність і технологічність ведення його бізнесу, - повідомив директор департаменту корпоративних продуктів, партнерства і продажів «Райффайзен Банку Аваль» Руслан Співак.

З менеджментом компаній, що беруть участь в дослідженні, будуть проведені інтерв'ю-воркшопи. У них передбачається участь CEO, CINO (якщо така посада існує в компанії), директора з виробництва, директора з управління персоналом.

На основі зібраних даних Agrohub визначить потреби компанії, що є вихідною точкою системного розвитку інновацій в будь-якій організації.

Для складання загальнонаціональної картини інновацій в агросекторі нам потрібно охопити максимум респондентів з різних секторів бізнесу. Тому так цінний технологічний доступ до агропідприємствам середнього розміру через банк-партнер, якому довіряють, - сказала засновник Agrohub, співзасновник Radar Tech Юлія Порошенко.

У проекту є і освітня складова: учасники отримують практичну інформацію про нові технології, релевантних їх бізнесу, і про оптимальний процесі впровадження інновацій в їхніх компаніях.

У дослідженні «Інноваційні пріоритети» вже взяли участь найбільші агрохолдинги країни. Воно допомагає компанії сформувати і задокументувати запит на інновації, побудувати процес інтеграції нових технологій і почати практичну взаємодію зі стартапами, підприємцями, науковими інститутами. Згодом інноваційні пріоритети окремих компаній будуть систематизовані та об'єднані в єдиний звіт по галузі.