друкувати


Молочну компанію «Галичина» визнали банкрутом

7 вересня 2018, 13:00

Госпсуд Львівської області визнав банкрутом ПрАТ "Галичина" та відкрив ліквідаційну процедуру. Провадження в справі про банкрутство ПрАТ Галичина було порушене судом 24 листопада 2015 р., передає FinBalance.

Нагадаємо, громадськість закликала притягнути до відповідальності недобросовісного виробника масла.

Згідно з судовими матеріалами, розпорядник майна встановив, що активи ПрАТ "Галичина" становлять 231,8 млн грн, а згідно з реєстром вимог кредиторів боржника його загальна кредиторська заборгованість – 1,18 млрд грн. Відповідно майнових активів боржника недостатньо для задоволення вимог кредиторів.

Ознак фіктивного банкрутства або доведення до банкрутства розпорядником майна не встановлено", – зауважується в постанові Госпсуду Львівської області.

У червні 2018 року Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу ПрАТ "Галичина" та в рамках вказаної справи скасував постанову Львівського апеляційного госпсуду від 22 листопада 2017, залишивши в силі ухвалу Госпсуду Львівської області від06 липня 2017, якою були визнані грошові вимоги Укрексімбанку до ПрАТ "Галичина" на 889,4 млн грн як такі, що забезпечені заставою компанії-боржника.

Постановою Львівського апеляційного госпсуду від 22 листопада 2017 апеляційну скаргу Укрексімбанку було задоволено, ухвалу суду першої інстанції скасовано та визнано грошові вимоги ПАТ Укрексімбанк до ПрАТ "Галичина" у сумі 889,4 млн грн.

Ухвалюючи таке рішення, суд апеляційної інстанції виходив з того, що загальна сума вартості предметів забезпечення, визначена сторонами в іпотечному договорі та договорах застави, становить 191,5 млн грн, а тому, за висновками суду, забезпеченими є вимоги банку саме на цю суму, а інші вимоги мають бути визначені як конкурсні з віднесенням їх до відповідної черговості задоволення.

Згідно з судовими матеріалами, між Укрексімбанком та ПрАТ "Галичина" укладені кредитні договори, заставою за якими виступають будівлі комплексу заводу по переробці молока та виготовлення молочної продукції в Радехові Львівської області, комунікації, обладнання та транспортні засоби за тією ж адресою, права на торговельні марки Мої корівки та Галичина, готова продукція на складі і в обороті.

За даними НКЦПФР, власником 100% акцій ПрАТ "Галичина" є кіпрська компанія Бросмонт Холдінгз Лімітед.