друкувати


Україна та Норвегія побудують на Херсонщині вітрові електростанції

6 вересня 2018, 16:00

Україна та Норвегія підписали договір про будівництво комплексу вітрових електростанцій у Херсонській області за провідної ролі норвезької компанії NBT. Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час спільного брифінгу з головою МЗС Норвегії Іне Сьорейде, передає УНН.

Нагадаємо, на Черкащині побудують три сонячні елекростанції.

«250 мегаватів електроенергії, які здатні будуть забезпечувати більш ніж третину споживачів Херсонської області, дають надійне і ефективне постачання відновлюваних джерел енергії. Друге, що майже $450 млн інвестиції, яка також створить нові робочі місця та забезпечить додаткове надходження додатків. І третє - ці 120-метрові велетні будуть розташовані буквально в лічених кілометрах від озера Сиваш і від окупованого РФ Криму», - повідомив Порошенко.

Інвестиція норвезьких компаній в кількох кілометрах від адміністративного кордону з окупованими територіями є переконанням, що ця територія буде звільнена, а Крим буде українським. І Норвегія і Україна займають спільну позицію щодо дотримання міжнародного права і звільнення Криму, - зазначив Президент.