друкувати


Віталій Скоцик розповів, хто розколює Аграрну партію України

3 вересня 2018, 18:15

Голова Аграрної партії України (АПУ) Віталій Скоцик повідомив, що голова Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнський громадський рух «Український вибір» Віктор Медведчук, наближений до Кремля, доклав руку до інтеграції проросійських сил у Аграрну партію.

Нагадаємо, частина однопартійців Скоцика вважає, що голова АПУ власноручно привів проросійських спонсорів до лав партії, а тепер намагається їх «кинути».

Віталій Скоцик заявив про це під час прес-конференції, яка пройшла третього вересня у Києві.

Ми розуміємо, що Росія не виграла боротьбу війною. Вона не виграла війну економічними атаками на нашу державу. Тому єдиний шлях, який вони мабуть розглядають – взяти Україну і покласти її під себе – це вибори 2019 року. Саме з цією метою до Аграрної партії України Віктором Медведчуком та проросійськими силами було інтегровано відомого про-московського політтехнолога Володимира Грановського», – заявив Віталій Скоцик.

За його словами, Грановський з’явився у Аграрній партії зі словами про те, що він зробив багато помилок у своєму житті, і ось нарешті з’явилася та політична сила, яка може виправити ситуацію у нашій країні.

Я називаю це «ефектом теплої ванни». Коли і мене, і моїх однопартійців запевняли, що саме професійні якості Володимира Грановського дадуть той ефект, який приведе нашу партію до влади у наступному парламенті нашої країни. Разом з тим, Володимир Грановський інтегруючи до партії бувших членів уряду та штабу Юлії Тимошенко (Володимира Шандра, Олега Корбана та Михайла Поживанова), почали відпрацьовувати систему заміни статутних органів партії (таких, як президія та політична рада партії) через дорадчі органи партії (такі як стратегічна рада та рада голів обласних організацій), – повідомив Скоцик.

Нагадаємо, що наслідком внутрішніх партійних розборок стало рішення Хмельницької парторганізації АПУ. Як писав AgroPolit.com, 27 серпня 2018 року чергове засідання стратегічної ради Аграрної партії України зірвали «тітушки». Засідання було присвячене кадровім питанням. Заступник голови партії, голова Київської обласної партійної організації Олег Корбан пізніше пояснив, що зрив «тітушками» засідання статегічної ради Аграрної партії України (АПУ) загальмувало прийняття рішення про не співпрацю партії з іншими політсиллами, яке мав публічно завізувати голова АПУ Віталій Скоцик.

У свою чергу, віталій скоцик розповідає власне бачення проблеми. Мовляв, на якомусь етапі вороже налаштовані до нього сили зрозуміли, що їхні спроби по перехопленню влади не дають очікуваного ефекту, тому що в партії чітко дотримуються діючого Статуту.

Володимиром Грановським мені було запропоновано «положити» партію під проросійські сили за дуже великі кошти. Я відмовився. Відмовився і сказав категорично – ніколи Аграрна партія, яка захищає інтереси всього українського народу, в першу чергу – української землі, яку боронять наші хлопці на Сході і за яку загинули десятки тисяч наших дітей і наших батьків, ні в якому разі не стане п’ятою колоною у нашій державі. Це роздратувало наших опонентів і почалася ще більш широка атака на Аграрну партію і на її лідера. Тому сталася спроба через політичну раду партії, замінити керівництво центрального апарату партії і фактично змістити весь центральний апарат Аграрної партії України своїм ставлеником, щоб відсікти голову партії від управлінських процесів», – заявив Віталій Скоцик.

За словами Скоцика, зрозумівши, що і на цьому етапі виникли складнощі і Аграрну партію не вдається взяти під контроль, 15 числа під час проведення партійної ради, коли голова партії не підписав (опираючись на статутне право) певні рішення, почалася остання атака на голову АПУ. Мета – проголошення недовіри голові Аграрної партії України.

Таким чином була зроблена ще одна спроба взяти АПУ під контроль, щоб вона відпрацювала на наступних виборах на проросійські сили. В даному випадку ми чітко бачимо, що Віктор Медведчук тут відпрацьовує через людей. В компанії разом з Юлією Тимошенко.

Ситуація складна. Вона полягає у тому, що АПУ наповнена людьми, які в більшості ніколи не були в політиці. Це щирі люди, які працюють на землі. Їх дуже легко збентежити. Їм дуже легко вкинути якусь інформаційну атаку. Саме з такою метою було вкинуто в інформаційний простір інформацію про те, що начебто голова Аграрної партії домовився з Ігорем Коломойським про злиття партії «Укроп» з АПУ», – заявив Скоцик.

Віталій Скоцик заявив, що голова партії не вів і не веде будь-яких розмов чи перемовин про злиття з іншими політичними силами. Що стосується «офіційної» заяви партії «Укроп», у якій згадувалося ніби вона веде якісь переговори з  Аграрною партією України. Таких переговорів немає.