друкувати


Аграрний комітет передав на розгляд Верховної Ради України 46 законопроектів

3 вересня 2018, 17:30

Аграрний комітет передав на розгляд Верховної Ради України 46 законопроектів, які рекомендує прийняти. Про це на сторінці у Facebook повідомив заступник голови Аграрного комітету Олександр Бакуменко.

Нагадаємо, Аграрний комітет озвучив три шляхи вирішення проблем із перевезенням зернових «Укрзалізницею».

Найбільш важливі з цих законопроектів спрямовані на приведення українського законодавства у відповідність до положень законодавства Європейського Союзу, а також удосконалення правового регулювання земельних відносин.

До розгляду у Парламенті включили законопроекту №4532 (про визнання такими, які втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру), підготували до повторного другого читання законопроект №7060 (щодо стимулювання створення і розвитку сімейних фермерських господарств та припинення корупційних зловживань у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності).

Окрім цього, виступив з проханням включити до розкладу пленарних засідань Верховної Ради на цей пленарний тиждень або на наступний пленарний тиждень (з 18 по 20 вересня 2018 року) підготовлений до розгляду у другому читанні законопроект № 3157 (щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками)", — зазначив Бакуменко.

Розгляд і прийняття зазначених законопроектів є надзвичайно важливим, оскільки їхнє прийняття надасть потужний поштовх для подальшого розвитку аграрної галузі в цілому.