друкувати


Скільки втратили морські порти України через дії Росії, – Мінінфраструктури

1 вересня 2018, 20:37

Через дії РФ в Азовському морі щодо українських суден вантажопотік морського порта Маріуполя впав на 10%, а Бердянська – на 20%. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян на посвяті першокурсників Національного авіаційного університету у Києві, повідомляє «Укрінформ».

Нагадаємо, що Адміністрація морських портів України представило проект актуалізованої Стратегії розвитку морських портів України на період до 2038 року.

 

Ми бачимо прямі втрати для двох наших морських портів. Падіння вантажопотоку по Маріуполю – більш ніж 10%, по Бердянську – понад 20%. Це серйозні цифри, і це прямі втрати через дії Російської Федерації", – сказав Омелян.

Він додав, що цій темі буде присвячене засідання Ради нацбезпеки і оборони.

За його словами, кількість затримок та арешту Російською Федерацією суден, які прямують з/до українських портів через Керченську протоку станом на 17 липня становила 148 одиниць.

Як повідомлялося, українська сторона має намір винести питання провокацій РФ в Азовському морі на розгляд Генасамблеї ООН, оскільки ситуацію неможливо вирішити тільки юридичними методами.