друкувати


IFC може надати $ 10 млн томатному холдингу AgrofusionGroup — джерело

26 квітня 2016, 14:51

Міжнародна фінансова корпорація (InternationalFinanceCorporation, IFC) з групи Світового банку може виділити $ 10 млн найбільшому українському вертикально інтегрованого виробнику томатної пасти AgrofusionGroup для фінансування оборотного капіталу. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначені кошти дозволять Agrofusion рефінансувати існуючі короткострокові кредитні лінії у місцевих банків на $ 4,3 млн, фінансувати власні потреби в оборотному капіталі на $ 5,7 млн, що пов'язано зі збільшенням виробництва продукції. Крім того, холдинг зможе посилити свої позиції на ринку України, наростити експорт в країни Центральної Європи і СНД (за винятком РФ).

AgrofusionGroup в 2014 році досяг максимального виробництва — 52,778 тис. тонн томатної пасти, в 2015-му розширив свої можливості завдяки капіталовкладенням, досягнувши показника в 61,5 тис. тонн.

Agrofusion Group, заснований в 2007 році Сергій Сипко, є клієнтом IFC з 2012 року.

До його складу входять два заводи з виробництва томатної пасти потужністю переробки близько 480 тис. тонн томатів за сезон, а також агрогосподарства в Херсонській і Миколаївській областях, які обробляють 4,96 тис. га зрошуваних земель, і два тепличних господарства.