друкувати


Через повернення відшкодування ПДВ за експорт олійних ціна на сою може впасти

31 серпня 2018, 15:04

 Підписання  Президентом України «олійних правок» може призвести до того, що ціна на олійні на внутрішньому ринку може обвалитися на 10%. Про це виданню Latifundist.com повідомив один із трейдерів на правах анонімності.

Нагадаємо, що 30 серпня Президент України Петро Порошенко підписав закон №7403-д про «соєві правки». 

 

Експортувати будуть великі холдинги та середні сільгоспвиробники. На мою думку, станеться жорстке перенасичення пропозицій як соєвого шроту на експорт, так і на внутрішньому ринку. Що ж до падіння ціни, гадаю, вона знизиться на 10%, а то й більше", — поділився він.

Світлана Омельченко, фінансовий директор компанії Agromino повідомила, що у програші залишаться виробники, які не зможуть організувати експортні продажі самостійно.

Підписання Президентом закону про повернення права отримання податкового відшкодування з експорту сої і ріпаку є позитивним фактором для виробників, проте не для всіх. Тільки підприємства, які здатні не тільки виростити, а ще й самостійно експортувати, отримають податкове відшкодування. Це, як правило, великі й середні підприємства. У програші залишилися виробники, які не зможуть організувати експортні продажі самостійно", — зауважила вона.