друкувати


Херсонський морський порт пропонують віддати в концесію на 30 років

30 серпня 2018, 13:50

У Херсоні презентували техніко-економічне обгрунтування проекту концесії  Херсонського морського порту. Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

Нагадаємо, що в Україні розпочала роботу Державна служба морського та річкового транспорту України. 

У повідомленні йдеться, що обсяги вантажів, які переробляються на підприємстві, щодня падають, потрібні суттєва модернізація й інвестиційні вливання.

Проаналізувавши доходи, робоча група прийшла до висновку, що оптимальний термін концесії – 30 років. За цей час гроші, вкладені інвестором, встигнуть відпрацювати і повернуть державі.

Представники Мінінфраструктури пропонують встановити 2 концесійних платежі – фіксований (рівний середньої сумі річних дивідендів, виплачених портом до держбюджету в 2015-2017 рр.) І змінний (буде визначатися по тендеру). Серед інвестиційних вимог до ТОП-5 входять: пайовий внесок у розвиток місцевої інфраструктури на рівні 5% від суми капінвестицій, інвестиції в інфраструктуру порту, модернізація складів №5 і №6, інженерні та екологічні дослідження, створення майданчика для вирішення проблеми накопичення автотранспорту біля порту", – повідомляє прес-служба ОДА.

За останніми підрахунками, концесія збільшить надходження до місцевого бюджету на 55 млн. грн. Керівництво області розгляне можливість концесії в представленому форматі. Плануються обговорення цього питання з керівництвом міста.