друкувати


Дипломати захистили інтереси українських садівників у Польщі

30 серпня 2018, 11:46

Міністерство закордонних справ України поінформувало Асоціацію «Укрсадпром» про вжиті заходи на звернення Асоціації щодо неприпустимих висловлювань польських фермерів на адресу українських сільгоспвиробників та їхньої продукції під час страйку 13 липня у м. Варшава (Республіка Польща). Про це повідомляє сайт Асоціації.

Нагадаємо, що українські садівники просили захистити свої права і репутацію від нападок поляків.

В повідомленні ідеться, що, відповідно до доручення МЗС України, Посольство України в Республіці Польща проінформувало Міністерство сільського господарства і розвитку села Республіки Польща про стурбованість українських агровиробників ситуацією, яка мала місце 13 липня.

 

У свою чергу, профільне міністерство Республіки Польща з розумінням поставилося до сигналів Посольства України та запевнило, що заклики польських фермерів не впливають на діяльність міністерства, зокрема, в питанні здійснення перевірок української сільгосппродукції, а також повідомило про намір й надалі розвивати партнерську взаємовигідну співпрацю з Україною у галузі сільського господарства. Також МЗС України вбачає доцільним обговорити порушене українськими фермерами питання під час V Засідання українсько-польської Робочої групи з питань співробітництва у галузі сільського господарства восени ц.р.", – повідомили в Асоціації.

В Асоціаціїнагадали, що 13 липня 2018 року в м. Варшава (Республіка Польща) відбувся страйк фермерів, під час якого активісти висловили своє обурення щодо розвитку плодово-ягідних плантацій на території України, використовуючи при цьому недопустимі висловлювання на адресу українських садівників та їх продукції, виражаючи тим самим упереджене ставлення до плодово-ягідної продукції, яку постачають з України. 25 липня п.р. Асоціація «Укрсадпром» направила міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну лист, у якому закликає захистити права українських садівників і звернулася з проханням вжити відповідних заходів щодо недопущення приниження українських садівників та запобігти зловживанню та упередженому ставленню до плодово-ягідної продукції, яку експортують з території України.