друкувати


Гуцульській бринзі надали в Європі статус продукту географічного значення

29 серпня 2018, 16:11

Овеча бринза стане першим продуктом України, що здобув визнання у Європі та отримав марку географічного зазначення. Про це заявили в Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів, повідомляє rakhiv.in.

Нагадаємо, що український борщ хочуть включити до списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

В асоціації наголошують, що такий продукт виготовляється лише в Україні. Своїм корінням він сягає XV століття, а його рецепти передаються в українських сім’ях із покоління у покоління.

 

Таким чином, отримання марки географічного значення має на меті не лише захист продукту, а ще й його просування на закордонних ринках, – вважають в Асоціації.

Повідомляється, що завдяки отриманню марки географічного значення, популярності набули шампанське та коньяк, сири рокфор та пармезан. Нанесення цього знаку засвідчує високу якість продукту, тривалу традицію його виробництва та особливий зв’язок з територією, де він виготовляється.

Бринза — сир, що виготовляється з овечого молока за допомогою ферменту з натурального сичуга (шлунок) свійської худоби. Найважливіша цінність такого сиру — у його екологічності та натуральності.