друкувати


Учасники тендеру Держгеокадастру є зацікавленими особами, – експерт

28 серпня 2018, 17:19

Тендер Державної служби України з питань геодезії, картографії  та кадастру щодо перетворення матеріалів Державного фонду документації із землеустрою в електронний (цифровий) вигляд містить корупційну складову.  Про це на своїй сторінці у Facebook  пише заступник голови ради Асоціації «Земельна спілка України» Андрій Мартин.

Нагадаємо, що 300 млн бюджетних гривень на проведення нормативної грошової оцінки хочуть «розпиляти» через Держгеокадастр.

 

Пам'ятаєте, я писав про тендер Держгеокадастру на оцифровку землевпорядної документації на якихось нещасних 20 млн гривень. Так ось. Уже й учасники підвалили. Інтрига зберігалася до останнього і ви, напевно, страшенно здивуєтеся дізнавшись, що це... ДП «Науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» та ДП «Центр державного земельного кадастру»!!! Тепер найголовніше питання на кмітливість: чи можна вважати, що «тендерна пропозиція подана учасником процедури закупівлі, який є пов'язаною особою з іншими учасниками процедури закупівлі»? – запитує Мартин.

Він продовжує, що обидва ДП служать одному пану («який, за неймовірним збігом, є розпорядником бюджетних коштів»).

І було б непогано відхилити обидві тендерних пропозиції (ха-ха!). Але щось мені підказує, що все буде добре. І той, хто повинен перемогти, рішуче переможе", – зазначив експерт.

Цей тендер він називає «стрьомним».

 Питається, чого не можна було застосувати вже відпрацьовану схему з освоєнням бюджетних коштів шляхом вливання їх у ДПшку «на безповоротній основі»? Кому потрібні ці мляві загравання з ProZorro? Тьху, одним словом, а не схема", – підсумував Мартин.