друкувати


В Раду внесли законопроект про реєстрацію та ідентифікацію тварин

28 серпня 2018, 10:15

У Верховній Раді України зареєстровано Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин №9022 . Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України.

Нагадаємо, що в Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин обговорили проблемні питання в галузі ідентифікації та реєстрації тварин та необхідність внесення зміни до Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин».

В документі зазначається, що законопроект розроблено з метою приведення законодавства України у відповідність до законодавства Європейського Союзу.

 

Проектом Закону пропонується врегулювати питання щодо ідентифікації та реєстрації в державній базі даних домашніх тварин – котів, собак та диких тварин, які перебувають у неволі чи у напіввільних умовах відповідно до Європейської конвенції про захист домашніх тварин, яку Україна ратифікувала 18 вересня 2013 року, – ідеться в пояснювальній записці.

Також зазначається, що прийняття цього законопроекту дозволить усунути відмінності із законодавствами країн – членів ЄС щодо вимог до торгівлі товарами, що охоплюються санітарними та фітосанітарними заходами, забезпечуючи при цьому охорону життя і здоров’я людей, тварин, належний рівень простежуваності переміщень тварин.

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 107-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині розміру штрафних санкцій за порушення законодавства з ідентифікації та реєстрації тварин, зокрема, встановити накладення штрафу на громадян від двадцяти п’яти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (425 - 510 грн), а на фізичних осіб - підприємців, уповноважених осіб - від шістдесяти до дев’яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020 - 1530 грн). У разі вчинення порушень особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за порушення законодавства з ідентифікації та реєстрації тварин, встановити накладення штрафу на громадян від сорока до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 - 850 грн), а на фізичних осіб - підприємців, уповноважених осіб - від ста до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 - 2550 грн), – пояснюють автори законопроекту.