друкувати


Україна подала апеляцію на рішення СОТ щодо мит на російську аміачну селітру

27 серпня 2018, 10:25

Україна подала апеляцію на рішення Світової організації торгівлі (СОТ) у справі про мита на імпорт аміачної селітри Росії. Про це повідомляється на сайті СОТ.

Нагадаємо, що Україна вперше програла Росії аміачну справу в СОТ.

У повідомленні йдеться, що скаргу було подано 23 серпня. Зазвичай апеляційний орган готує своє рішення у таких справах упродовж трьох місяців.

В липні Світова організація торгівлі (СОТ) оприлюднила рішення у справі за позовом Росії проти України щодо запровадження антидемпінгових мит на імпорт аміачної селітри (нітрату амонію) російського виробництва. Експерти СОТ у своєму рішенні задовольнили основні вимоги РФ, зокрема, встановили недотримання українською стороною вимог організації щодо застосування антидемпінгових заходів до російської компанії «ЄвроХім».

Росія назвала це рішення своєю «перемогою», заявивши, що Україна тепер буде зобов’язана «привести антидемпінгові заходи щодо нітрату амонію у відповідність зі стандартами СОТ».

У свою чергу, Міністерство економіки України визнало свій програш щодо низки питань, водночас зазначивши, що це «рішення є дуже важливим», бо ним визнано право України корегування ціни під час обрахунку нормальної вартості товару у випадку доведення його «неринкового» характеру» під час антидемпінгових розслідувань.