друкувати


Громадськість закликала притягнути до відповідальності недобросовісного виробника масла

24 серпня 2018, 11:05

Громадська організація «Рух територіальних громад» надіслала звернення до Антимонопольного комітету України з проханням притягнути до відповідальності виробника масла «Наш молочник» «Старокостянтинівський молочний завод». Про це повідомляє прес-служба організації.

Нагадаємо, найбільше концентрацій в тваринництві за 2017-2018 роки провели 3 гіганти агроринку.

У зверненні зазначається про порушення законодавства України у вигляді неправомірного використання у складі масло солодковершкове 63% жирності торгової марки «Наш молочник» рослинних жирів 5% від загальної маси всупереч вимогам ДСТУ та без зазначення даної інформації на упаковці товару.

В організації додають, що це вже не перший випадок, коли «Укрпродукт груп» порушував законодавство, та випускає неякісну продукцію. В 2016 році Антимонопольний комітет України наклав штраф на «Старокостянтинівський молочний завод» в розмірі 790 000 грн за порушення технології виробництва масла солодковершкового. Також завод сплачував штрафи за порушення правил заготівлі молока від населення протягом 2015 — 2017 років.

Також «Старокостянтинівський молочний завод» не сплатив селянам Хмельницької, Рівненської та Житомирської областей за спожите молоко понад 23 мільйони ривень.