друкувати


Гройсман доручив Насирова провести службове розслідування через контрабанду лісу — прес-служба

25 квітня 2016, 17:22

Прем'єр Володимир Гройсман зустрівся з головою Державної фіскальної служби Романом Насирова в зв'язку з інцидентом в Чопі Закарпатської області, де активісти запобігли контрабанді 24 вагонів лісу. Про це повідомляється на сайті Кабміну.

В зоні митного контролю вантажних перевезень в Чопі активісти виявили 24 вагона лісу високої якості, який намагалися переправити до Словаччини. За документації вантаж значився як дрова. В Україні експорт лісу заборонений законом.

"Я б хотів, щоб кожен, хто мав причетність до цього — хто відправляв, хто робив оформлення, хто підписував — вони всі повинні бути покарані, і їх матеріали повинні бути передані в Національне антикорупційне бюро", — зазначив він.

Гройсман доручив з'ясувати причетність до даного інциденту працівників "Укрзалізниці", екологів і лісників. Прем'єр вимагає звільнення всіх винних, також закликав прийняти кадрові рішення щодо керівництва митниці.

"Без керівництва митниці такі речі не можуть робитися. Це серйозні вагони, платформи, які були завантажені цим кругляком. Я вважаю, що вони налагодили системний бізнес на контрабанді, і роблять це. Тому я вважаю, що повинні бути найжорсткіші кадрові рішення, які тільки можуть бути ", — сказав прем’єр.

Насиров відповів, що службове розслідування щодо цього інциденту вже ведеться і має бути закінчено на цьому тижні.