друкувати


В Україні знижується рівень тіньової економіки, — уряд

23 серпня 2018, 18:00

У першому кварталі 2018 року рівень тіньової економіки в Україні становив 33% від офіційного ВВП, що на 4 процентних пункти менше у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року. Про це йдеться у звіті, який підготував департамент економічної стратегії і макроекономічного прогнозування Мінекономрозвитку.

Нагадаємо, до кінця року держборг України буде скорочено.

Згідно з повідомленням, детінізація української економіки стала можливою завдяки збереженню макроекономічної стабільності і позитивних економічних тенденцій в умовах реалізації політики, спрямованої на розширення внутрішнього попиту, чому сприяло, зокрема, підвищення доходів населення, і сприятливих зовнішніх умов.

Також позитивно на цей процес вплинуло зміцнення інвестиційної складової економічного зростання в умовах продовження процесів реформування економіки, збереження високого рівня ділової активності бізнесу та поліпшення очікувань.

Водночас динаміка детінізації стримується невирішеними проблемами, які негативно позначаються на розвитку економіки країни в цілому. Це, зокрема: збереження значних викликів стабільності фінансової системи країни та наявність непідконтрольних владі територій, утворених під час військової агресії на території країни", – відзначається у повідомленні.