друкувати


Росія затримала понад 150 кораблів, які прямували в українські порти на Азові

22 серпня 2018, 18:00

Станом на 21 серпня Росія затримала уже понад 150 іноземних суден, які йшли в українські порти на Азовському морі. Про це в ефірі 112.Україна заявив речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

Нагадаємо, через затримки у портах вантажовласники втрачають до $100 млн на рік.

«У мене немає точних даних, але це, здається, більш ніж 150 іноземних суден, які прямували в українські порти. Причому тенденція зберігається – прикордонники російські продовжують оглядати ті судна, які йдуть в українські порти на Азовському морі», – сказав Слободян.

Він уточнив, що судна затримують перед Керченською протокою.

«Вони (Росія, – ред.) дуже довго надають дозволи проходження через Керченську протоку для тих суден, які слідують в українські порти. Суднам доводиться очікувати перед так званим Керченським мостом по кілька діб», – розповів Слободян.

Проте, за його словами, судна, які прямують до російських портів на Азовському морі, проходять Керченську протоку фактично без затримок.

Слободян додав, що щодня на несення служби в Азовському морі виходять 3-5 катерів українських прикордонників. Стільки ж катерів виходить і з боку РФ.

Переважно затримання суден, які слідують в українські порти, вони (російські прикордонники, – ред.) здійснюють у віддалених районах – там, де немає наших суден, і там, де вони почуваються вільними», – сказав Слободян.