друкувати


Логістика на перевезення залізницею подорожчала втричі для агробізнесу

22 серпня 2018, 13:30

Через закриття залізничних станцій, витрати власників елеваторів збільшилися в три рази. На з/д станціях заблоковані сотні тонн зернових. Про це повідомляє Всеукраїнська Аграрна Рада (ВАР).

Нагадаємо, раніше Укрзалізниця заявила про закриття 99 станцій відвантаження продукції. Такий крок ставить під загрозу роботу сотень підприємств аграрної галузі.

За словами представника ТОВ «Західні Аграрні Традиції» Ігоря Зварича, закриття найближчої з\д станції та брак вагонів призвели до чималих збитків компанії.

Найближчу залізничну станцію закрили, мусимо подавати вагони з м. Самбір. Нині це коштує нам майже 9 тис. грн, а раніше було три тисячі. Але навіть за таких умов, вагони не подають. Зараз у нас стоїть 25 т продукції. Останнє відвантаження було наприкінці липня», – заявив Ігор Зваарич.

ВІн додав, що жодних повідомлень про припинення роботи станції з боку представників УЗД не надходило.

Наше підприємство збудувало новий потужний елеватор, який може обробити 80 тис. тонн продукції. Будівництво терміналу узгодили з Укрзалізницею. В липні 2018 року завершили будівництво і встигли завезти близько 20 тис. тонн ранніх зернових – ячмінь, пшениця, горох. Через закриття станції продукцію продати не можемо. Ми навіть не можемо отримати 6 вагонів з добривами, які вже оплатили. Звернення до Прем’єра, голови Укрзалізниці, народних депутатів – не дало жодних результатів. Ми досі заблоковані», – повідомляє голова ФГ «Строгого О.Ф.», Олександр Строгий.

Як ми вже повідомляли раніше, анонсоване Укрзалізницею закриття 99 станцій відвантаження тягне за собою збитки на рівні сотень мільйонів доларів.