друкувати


Податковий кодекс має бути таким, щоб відпала необхідність офшорних зон — Кучер

25 квітня 2016, 12:28

Таку думку висловив народний депутат України Микола Кучер коментуючи в прямому ефірі питання існування офшорних зон в світі.

«Я член Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, однак, в минулому році був на більшості засідань Комітету з питань податкової та митної політики, щоб відстояти деякі важливі питання що могли б значно вплинути на життєдіяльність сільських громад. Наприклад, вдалося відстояти фіксований податок, а саме, щоб усі кошти від цього податку йшли не до державного бюджету, а в місцеві. Як результат, сільські громади в 2016 році будуть мати значно кращі надходження до своїх бюджетів ніж в 2015-у», — зазначив народний депутат та продовжив, що останній Податковий кодекс приймався 25 грудня, під новий рік, з порушенням усіх норм, такого більше не повинно бути.

«Нам потрібен такий Кодекс, щоб працював не на короткострокову перспективу, не на рік чи два, і лише для того щоб отримати черговий кредит МВФ, а щоб насправді враховував усі цивілізовані правила роботи, як для великого, так і для малого та середнього бізнесу. Наша країна повинна так розвиватися, щоб бізнес не шукав варіанти для побудови роботи в прибутковому руслі через оминання податків. Податкові умови мають бути такими, щоб не потрібно було шукати ніякі офшорні зони», — відзначив Микола Кучер.

Також народний депутат висловив переконання, що тенденція по мінімізації офшорних зон піде по усьому світові, оскільки тепер стало зрозумілим, що це проблема не тільки України і тому з цим треба боротися на світовому рівні.