друкувати


Садівники попросили захисту в Порошенка

17 серпня 2018, 18:00

Група народних депутатів підтримали ініціативу Асоціації «УКРСАДПРОМ»  врегулювати ситуацію на ринку переробки фруктів та підписали відповідне звернення до Президента України, Кабінету міністрів України та Міністерства аграрної політики та продовольства України. Про це повідомляє прес-служба «Укрсадпрому».

Нагадаємо, що 56 фермерів, які обробляють від 10 до 200 га плодово-ягідних насаджень отримали понад 72 млн державної підтримки.

В повідомленні ідеться, що крім прохання надати підтримку позиції Асоціації, у зверненні йдеться мова про необхідність досягнення консенсусу між виробниками фруктів на переробку та переробними підприємствами шляхом залучення кваліфікованої допомоги та посередництва з боку керівництва держави.

Зокрема, пропонується спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України побудувати довгострокові прозорі та об’єктивні умови планування виробництва і переробки фруктів в Україні, що забезпечить розвиток галузі садівництва, збільшення робочих місць та сплати податків у сільській місцевості, прозорої та сталої діяльності виробників фруктів і продуктів переробки всіх ланок виробництва, - зазначають експерти.

Експерти зауважили, що сьогодні в Україні закупівельні ціни на фрукти на переробку фактично в 4 рази нижчі за собівартість їх виробництва. В результаті, перед промисловими виробниками фруктів постало питання доцільності збору та реалізації сировини на переробку.

Асоціація «УКРСАДПРОМ» звернулася до переробних підприємств з пропозицією розпочати діалог, метою якого було б створення взаємовигідних і об’єктивних умов співпраці між учасниками ринку, однак не отримала жодної відповіді на свій запит.

Садівників підтримали народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин (Олександр Бакуменко, Вадим Івченко, Андрій Вадатурський, Василь Петьовка, Микола Люшняк, Сергій Лабазюк).