друкувати


ДФС шукатиме злочинців серед 133-х експортерів лісоматеріалів

17 серпня 2018, 15:21

До кінця року Державна фіскальна служба України проведе перевірки 133 суб’єктів господарювання, які здійснюють експорт деревини. Про це повідомляє сайт ДФСУ.

Нагадаємо, що Гройсман наказав перевірити лісгоспи, щоб зупинити контрабанду лісу.

Повідомляється, що у серпні заплановано проведення 60 перевірок зазначених підприємств. ДФС вже здійснено планові перевірки 102 суб’єктів господарювання, які здійснюють експорт деревини.

 

 

З них, за результатами 82 перевірок, контролюючими органами вже винесено податкові повідомлення-рішення. Донараховано 63,6 млн грн, зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток 26,2 млн грн, зменшено від’ємне значення ПДВ на суму 16,9 млн грн, зменшено відшкодування ПДВ на суму 0,9 млн гривень, - ідеться в повідомленні.

В.о. голови ДФСУ Євген Бамбізов наголосив на необхідності підготовчої роботи аудиторів  до перевірок.

У першу чергу – це вивчення інформації з баз даних ДФС, співставлення відомостей обласних управлінь Держлісагенства та Держекоінспекції щодо обсягів заготівель за видами деревини та рубок, експортних операцій, а також дослідження діяльності контрагентів, у тому числі нерезидентів. Така робота має бути скоординована з підрозділами боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, – зазначив Євген Бамбізов.

За його словами, основними питаннями для контролю є операції з нерезидентами, супутні послуги, рента за користування лісовими ресурсами. Це дасть можливість визначити реальність операцій з переробки та обробки деревини на території України, а  за допомогою компетентних органів інших країн перевірити обсяги еспортних операцій, правильність класифікації експортованої деревини.