друкувати


Покупці перестали довіряти промисловому молоку

17 серпня 2018, 12:46

Через незрозуміле маркування, покупців вводять в оману стосовно складу молочної продукції. Таким чином людина не може відрізнити справжнє молоко від молочного продукту, не може свідомо обрати продукт, який не завдасть шкоди її здоров’ю. Про це заявила віце-президент АВМ Ганна Лавренюк, повідомляє прес-служба Асоціації виробників молока (АВМ).

Нагадаємо, що в Україні дорожчає молоко екстра-ґатунку.

За її словами, до фальсифікату молочної продукції найбільш часто використовують гідровані жири вживання яких, має бути обмежене через високий вміст в них транс-ізомерів жирних кислот.

Численні наукові дослідження підтверджують їхню загрозу для здоров'я людини. Доведено, що регулярне вживання навіть невеликих доз в їжу, порушує нормальну роботу метаболізму, що провокує ожиріння, діабет та призводить до розвитку серцево-судинних захворювань", – зауважила Олена Жупінас, експерт АВМ.

В організації наголошують, що до них неодноразово надходили повідомлення від молочних підприємств про те, що в сфері українського молочного виробництва процвітають так звані «сучасні технології», згідно з якими молочний білок у кисломолочному сирі заміняється на білкові продукти рослинного походження, зокрема соєві. Дане явище неприпустиме, українці мають право знати, що купують.

Споживачі розраховують на те, що купують дієтичний сир – незамінне джерело тваринного білку та кальцію, а натомість отримують зовсім інший продукт, який не має права називатись сиром", – зазначила Ганна Лавренюк, віце-президент АВМ.

Враховуючи дані фактори, стає цілком зрозуміло, чому споживання молочних продуктів на внутрішньому ринку падає. Українці не можуть знайти якісну продукцію серед такої кількості фальсифікату в магазинах, тому купують молочні продукти на ринку.