друкувати


Скасування поїздів між Україною та Росією – відповідь на блокування суден в Азовському морі, – Омелян

17 серпня 2018, 11:12

Міністерство інфраструктури України розробило комплекс заходів у відповідь на дії Росії в Азовському морі, що включає в тому числі масштабне обмеження транспортного сполучення з РФ. Про це в ефірі «5 каналу» заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Нагадаємо, що міністр інфраструктури України Володимир Омелян анонсував нові обмеження в транспортному сполученні з Росією.

Ті контрзаходи, які ми запропонуємо найближчим часом, і я сподіваюся, що Кабмін їх підтримає, Міністерство інфраструкутри вже напрацювало. У нас є кілька вагомих ударів у відповідь... Ми вважаємо, що в умовах війни про будь-яку участь із РФ мови бути не може... Дії України повинні бути жорсткими та адекватними", – сказав Омелян.

Він уточнив, що обмеження транспортного сполучення, які були анонсовані раніше, є частиною комплексу заходів, розробленого міністерством у відповідь на дії Росії в Азовському морі.

Таким чином ми забезпечимо українців, які все ще на власний ризик їздять в РФ, від можливості бути викраденим або потрапити в лапи ФСЮ чи інших правоохоронних органів РФ. Ми бачимо, що такі випадки частішають. По-друге, і це ключове: якщо ми воюємо, то нічого туди їздити", – зазначив міністр.