друкувати


В Україні створять реєстр виробників органічної продукції, – Мінагрополітики

17 серпня 2018, 13:39

Усі виробники органічної продукції, які уклали договір з органом сертифікації, будуть внесені до нового Державного реєстру операторів, як такі, що здійснюють виробництво продукції відповідно до вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, що встановлено вимоги до органів сертифікації органічної продукції.

В повідомленні йдеться, що такий орган і Реєстр буде створено після набуття чинності Закону України про органічне виробництво №2496-VIII.

Виробник органічної продукції має право укладати договір на проведення сертифікації лише з одним органом сертифікації, який внесено до Державного реєстру органів сертифікації. Також виробник має право додатково укласти договір з органом іноземної сертифікації, який внесено до Переліку органів іноземної сертифікації.

Після укладення договору на проведення сертифікації з органом сертифікації, Мінагрополітики вносить виробника до Реєстру протягом 10 днів з дня отримання ним відповідної інформації від органу сертифікації.

Закон України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», прийнятий Верховною Радою України 10 липня 2018 року, буде введено в дію через рік із дня набрання ним чинності – 2 серпня 2019 року.