друкувати


Порахували кількість випадків АЧС за 7 місяців 2018 року, – НААН

17 серпня 2018, 08:29

За перше півріччя 2018 року в Україні зафіксовано 95 випадків АЧС. Про це повідомляє сайт Національної академії агарних наук України (НААН).

Нагадаємо, що в Україні через АЧС може зникнути унікальна порода свиней.

У повідомленні йдеться, що крім загрози продовольчій безпеці та добробуту аграріїв, це великі фінансові втрати. Від падежу однієї свині державний бюджет недоотримує близько 415 грн.

В Національній академії аграрних наук України закликали виробників активніше використовувати вітчизняні препарати для захисту тварин від африканської чуми та інших небезпечних захворювань. Про це йшлося під час семінару-наради з питань ветеринарно-санітарних проблем тваринництва в Україні.

Як повідомив в.о. першого віце-президента НААН Михайло Гладій, протягом останніх років ННЦ «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини» та Інститут ветеринарної медицини НААН розробили цілу низку високоякісних та доступних препаратів для захисту тварин.

Викликає подив, що намагання налагодити плідну співпрацю зазначених інститутів з дослідними господарствами не дають результатів. Сьогодні інститути ветеринарної медицини співпрацюють лише з п’ятьма держпідприємствами в структурі Академії", — зауважив Михайло Гладій.