друкувати


Фермери назвали 10 провалів Мартинюка

17 серпня 2018, 07:30

Фермери бажають зміни керівництва Міністерства аграрної політики та продовольства України через неефективну політику. У матеріалі «ТОП 10 претензій фермерів до Мартинюка» видання Kurkul.com. зібрало головні претензії фермерів, через які вони вимагають в.о. міністра покинути займану посаду.

Нагадаємо, що Мартинюк не розуміється на проблемах аграріїв.

Зрокрема, провальною політикою Мартинюка фермери вважають скасування повернення ПДВ на олійні.

 

У кінці грудня уряд під ялинку фермерам приніс подарунок у вигляді відміни спецрежиму ПДВ для сільгоспвиробників. Це рішення обурило аграріїв, які виходили на масові акції протестів і навіть перекривали автошляхи в кількох регіонах, - пише видання.

Зрештою, парламент все ж відтермінував скасування експортного ПДВ для олійних культур на кілька місяців, очікуючи від міністерства дій по врегулюванню ситуації, але досі нічого не змінилось.

Ніякої підтримки немає. На сьогоднішній день у нас була одна підтримка ― повернення ПДВ. Ці кошти завжди йшли на розвиток нам, ми залишали їх у господарстві і вкладали у техніку (...) А так ніяких дотацій немає ― ми їх не відчуваємо, — ділиться наболілим керівник агрофірми «Україна-Агро-2С» Олег Скринчук.