друкувати


Фермери поставили Мартинюку «двійку» за земельну реформу

16 серпня 2018, 18:00

Фермери бажають зміни керівництва Міністерства аграрної політики та продовольства України, тому що вся політика Максима Мартинюка – це суцільний провал. Про це під час прес-конференції голова комітету Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ) заявив Іван Слободяник, повідомляє Kurkul.com.

Нагадаємо, що Мартинюк не розуміється на проблемах аграріїв.

Видання зібрало головні претензії фермерів, через які вони вимагають в.о. міністра покинути займану посаду. Основне – питання землі, яке є дуже болючим, і не тільки для фермерів.

 

Його вважають найбільшим провалом у роботі команди в.о. міністра аграрної політики Максима Мартинюка. Очільник міністерства, що у минулому був головою Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, повинен був лобіювати відкриття ринку землі у першу чергу. Але законопроект «Про обіг сільськогосподарських земель» чомусь «застряг» на половині шляху на полицях міністерства, - пише видання.

В матеріалі уточнюється, що рік тому Максим Мартинюк повідомляв що: «Основна причина, чому цей законопроект не оприлюднюють і не вносять до Верховної Ради — ми очікуємо моменту, коли Верховна Рада буде готова розглядати його».

І ось до завершення дії мораторію лишилось 5 місяців, а фермерам досі не ясно як буде функціонувати ринок землі і чи з’явиться він взагалі найближчим часом, - резюмує видання.